Mangel på søvn er forbundet med en lang række forhold. Disse tilstande omfatter angst, depression og andre symptomer på stress. Denne artikel vil undersøge de forskellige årsager til dårlig søvnhygiejne samt mulige behandlinger. For at forbedre dine sovevaner, prøv disse tips. Forhåbentlig får du snart flere afslappende nætter. Indtil da er god søvnhygiejne vigtig for dit helbred! Vi har alle brug for masser af hvile, så få lidt søvn! Men hvad forårsager dårlig søvnhygiejne?

Det er vigtigt at få en anstændig nats søvn mindst syv timer om natten. Forkert søvnhygiejne kan påvirke ikke kun dit fysiske velbefindende, men også dit mentale og følelsesmæssige helbred. Mangel på søvn vil påvirke din præstation, humør og samlede produktivitet. For at forbedre din søvn, prøv disse enkle vaner: mere info her

God søvnhygiejne går ud over en sengetidsrutine. Det involverer en række adfærd i løbet af dagen, der påvirker, hvor godt du sover om natten. Øvelse af god søvnhygiejne kan reducere din søvngæld og give dig mere energi i løbet af dagen. Dårlig søvnhygiejne kan føre til en ond cirkel. Den kop kaffe, du havde tænkt dig at bekæmpe en eftermiddagsdukkert, kunne få dig til at blive oppe langt efter din sengetid. Nøglen er at være konsekvent og forpligte sig til en konsekvent søvnplan.

Forkert søvnhygiejne kan føre til kroniske søvnklager, træthed i dagtimerne og manglende evne til at vågne op udhvilet og opmærksom. Forskning tyder på, at dårlig søvnhygiejne kan forværre andre komorbide forhold. Elektroniske enheder før sengetid har været forbundet med dårlig søvn og akademisk præstation. Søvnrådgivning og terapeutiske strategier kan forbedre både din søvnmængde og kvalitet og hjælpe dig med at få mere afslappende nætter. Du vil måske også bemærke forbedret funktion i dagtimerne. Så vent ikke med at få hjælp til dine søvnproblemer!

Selvom dette ikke betragtes som en selvstændig behandling for søvnløshed, er det et værdifuldt supplement til din behandling. Ud over de anbefalede ændringer i dine sovevaner bør du inkludere faktorer, der er specifikke for unge. For eksempel ved mange familier ikke, at der er en biologisk disposition for at sove senere i ungdomsårene. I stedet for at fokusere på koffein og elektronik, overveje “bedste praksis” af søvn og gøre det til en prioritet.

Uanset om du er en morgenperson, arbejder natskift eller en weekendkriger, er en god søvnhygiejnerutine afgørende for dit generelle helbred. Ved at følge en regelmæssig tidsplan vil du være mere tilbøjelig til at få en god nats søvn hver nat. Prøv at stå op på samme tid hver dag. Dette hjælper din krop og hjerne med at vænne sig til tanken om at sove i syv til otte timer hver nat. Endnu bedre, prøv at vågne op på samme tid hver dag og indstil en alarm på din telefon.

Du kan også hjælpe din søvnhygiejne ved at undgå koffein tæt på sengetid. Koffein kan forstyrre din døgnrytme, hvilket får dig til at have svært ved at komme ind i drømmeland. At begrænse dit koffeinindtag om natten er en smart måde at undgå denne onde cirkel på. Prøv RISE for at hjælpe dig med at planlægge din aften-afviklingsrutine. Appen giver dig mulighed for at indstille påmindelser for at minde dig om ikke at drikke koffein nær sengetid, så du kan undgå kaffecyklussen. Få også noget fysisk aktivitet i løbet af din dag. Det vil hjælpe dig med at brænde søvngæld af og fremme døgnrytmetilpasning.